Podjetje ITAS-CAS se je razvilo iz nekdanjega socialističnega velikana ITAS-a, ki je v začetku tranzicije razpadel. Največji del proizvodnje je prevzel ITAS-CAS, ki je obdržal tradicijo izdelovanja izdelkov za transportne namene. Kratica CAS predstavlja (C)isterne, (A)vtomešalce in (S)ilose. ITAS-CAS je ustanovljen kot zasebno podjetje - družba z omejeno odgovornostjo -delo posameznikov, ki so predstavljali znanje že v starem gigantu, niso pa opravljali glavnih upravljalskih funkcij. Sedaj uspešno posluje v zasebnik rokah že od leta 1990, nosi pa že 50 let tradicije.

      Podjetje redno zaposluje okoli 100 ljudi, hkrati pa predstavlja glavnega kupca za veliko število samostojnih podjetnikov v regiji. Največji delež delavcev je zaposlen v proizvodnih in montažnih obratih, v operativnem delu podjetja pa dela 15 ljudi. Ti predstavljajo tako management kot tudi razvoj in pripravo dela. V zadnjem času se zaradi zahtev trga in širjenja proizvodnje na nove trge in nove proizvode pojavlja vedno večja zahteva po hitrem širjenju in modernizaciji konstrukcijskega oddelka. Kupec v današnjem času zahteva precej več kvalitetne predstavitvene dokumentacije, preden se odloči za nakup. S tem je potrebno poskrbeti za modernejše metode konstruiranja, ki omogočajo razvoj proizvodov v krajšem času, omogočajo kvalitetnejše storitve pri tem pa nudijo še mnogo drugih prednosti. Tako se za konstrukcijo sedaj uporabljajo 3D orodja (ProEngineer), ki omogočajo npr. izračun volumnov bobna avtomešalca za različne kote postavitve bobna na vozilo in različne napolnjenosti bobna, kar omogoča skoraj individualno izdelavo ustrezne dokumentacije. Pri tem je omogočen tudi hitrer preračun obremenjenosti materiala z numeričnimi metodami (metoda koncnih elementov) v zelo kratkem času z dosegljivimi računalniškimi postajami. Za kvalitetnejšo izdelavo končnega izdelka, pa je potrebno poskrbeti tudi za čim kvalitetnejšo proizvodno in montažno linijo. Ta zajema tako modernejše obdelave materiala (plazemski ter laserski razrez, kontrole zvarnih mest ) kot tudi poostreno kontrolo kvalitete.

 

      Le hitro razvijanje v kvalitetne oblike poslovanja na vseh področjih omogoča izdelavo takšne količine proizvodov z relativno majhnim številom zaposlenih. Kljub neprimerno manjšemu številu zaposlenih, kot jih je imel prvotni ITAS, se sedaj naredi enaka količina izdelkov, kar dokazuje uspešna prodaja na domačem slovenskem trgu in trgih bivše skupne države (Hrvaška, Bosna in Hercegovina) ter trgu zahodne Evrope (Nemčija, Avstrija, Irska, Švedska, ...), Bližnjega Vzhoda (Saudska Arabija, Združeni Arabski Emirati, Kuvajt,..), Združenih Držav Amerike in celo Kitajske. Za to območje je celo prodana licenca za izdelavo ITAS-CAS mešalcev.

 

      Med izdelki si oglejte, katere prednosti in kvalitete nudimo. Ni jih težko najti.

NAZAJ DOMOV
VAŠ TIM

Nikoli ni prepozno za naš izdelek.

Preizskusite nas.Kontaktirajte preko vmesnika, elektronske pošte. Lahko poklicite in poskusili se bomo dogovoriti za najugodnejšo ponudbo.

Podjetje ITAS-CAS se nahaja v Kocevju, kraju s 10000 prebivalci, ki je 60km južno od prestolnice Slovenije - Ljubljane. Razprostira se na 5000m2 pokritih in 15000m2 prostih površin.

 

Da bi si ogledali v kakšnem okolju nastajajo naši izdelki ni potrebno daleč. Kliknite na povezave in si oglejte našo prelepo Kočevsko, ki nudi tako turistične znamenitosti kot tudi druge vrste zabave za obiskovalce. Športno in kulturno udejstvovanje, prijeten kraj za dopustovanje, prjetne lokale in gostišča za večerje in druge priložnosti. Skratka NAŠ KRAJ.

 

Vaš tim

Konstrukcija, priprava, nabava, proizvodnja, prodaja, uprava predstavljajo celotno strukturo podjetja.

 

Oglejte si tim zaposlenih, ki se trudi za vas. Od zasnove izdelka do končne preverbe kvalitete vašega stroja.

Kratek opis podjetja

                                                             gor      dol

Sodelovanje

Izdelki

Kvaliteta                                       

Povezave:

Na tej strani se nahajajo povezave do zanimivih strani. Te obsegajo tako partnerska podjetja, proizvajalce kamionov ter ostalih strojev in tudi na strani z opisi in podatki o Sloveniji in Kočevski.

 

 

Glavni partnerji:       INTERMIX, GOTRADE

Programi:       Adobe Reader, SVG, Autodesk

 

Za vas izdelujemo širok spekter transportnih naprav, namenskih konstrukcij po naših ali vaših načrtih. Nudimo razvojne, proizvodne in servisne storitve.

 

 

Glavni proizvod, vrednostno in količinsko, predststavljajo avtomešalci betona. Oglejte si proizvode in reference.

Prednosti

Nekaj prednosti našega podjetja, ki nas postavljajo v ospredje na področju transporta.

  • Tradicija
  • Napredna struktura podjetja
  • Prilagodljivost vašim željam
  • Nove metode oblikovanja in konstruiranja
  • Kvalitetna izdelava
  • Hitro zagotavljanje celotne servisne storitve (deli, popravila, zamenjave obrabnih delov)

ITAS-CAS d.o.o.   Reška c. 13c   SI-1330, Kočevje      T:+386 1 893 95 10   F:+386 1 893 95 30      info@itas-cas.si